Over ons

Missie en visie

‘Opos’ – het oud-Griekse woord voor ‘gezicht’ en heden vertaald naar ‘op een bepaalde wijze’.

Met Opos wensen we een gezicht te geven aan psychologische hulp. Dat mensen aan de lopende band in grote instellingen zouden moeten worden geholpen vinden wij geen fijne evolutie. Bij Opos hopen we jou altijd een warme en beschermende omgeving te geven waar je kan bouwen aan jouw mentale gezondheid, ondersteund door hoogkwalitatieve begeleiding.

We wensen dit te bereiken door praktijken in hun individualiteit te laten bloeien en behandelaars zo veel als mogelijk ruimte en vrijheid te geven om jou zo goed als mogelijk te ondersteunen. Wij ontzorgen de behandelaars, zij ontzorgen jou. Dat is ‘onze wijze’.

Ontstaan van Opos

De groeiende complexiteit binnen de GGZ brengt voortdurend nieuwe regels met zich mee en vaak kan een behandelaar of praktijkhouder door de bomen het bos niet meer zien. Het is vandaag niet langer voldoende een professionele psycholoog te zijn om een goede praktijk te runnen.

De oplossing: een sterke alliantie.

Opos wenst een alliantie uit te bouwen van sterke praktijken waardoor behandelaars zich echt kunnen toeleggen op wat zij graag doen: zorgen.

Met Opos trachten we de behandelaar zo veel als mogelijk te faciliteren in zijn of haar dagelijkse werkzaamheden: administratie, financiële, commerciële, organisatorische, juridische, bedrijfseconomische en personele organisatie… 

Onze geschiedenis wordt dagelijks geschreven. De eerste stap in dit proces was de overname van Psycho Praktijk Leusden. Een praktijk die reeds sinds 1984 bestaat en gekend staat voor haar uitstekende kwaliteit. Groei is belangrijk, maar kan enkel als de fundering goed staat, en met Psycho Praktijk Leusden konden we vanaf in het begin terugvallen op een goede reputatie, een warme sfeer en enthousiaste mensen.

Opos Gezondheidszorg B.V.
Afspraak maken?

Heb je een verwijzingsbrief van de huisarts, maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt!

Voor praktijken

Wens je je praktijk te verkopen, neem dan contact met ons op zodat we elkaar beter kunnen leren kennen!

Arnaud Verheyden
Directeur en mede-oprichter

Met Opos doen we echt iets bijzonders.

Als jurist heb ik de kans gehad te zien hoe overnames konden leiden tot hele mooie verhalen. Jammer vond ik het nooit echt betrokken te kunnen zijn bij net de uitwerking van dat mooie verhaal. Dat wilde ik anders zien.

Met Opos kan ik eindelijk meeschrijven en dat doen we op een echt goede manier. Praktijkhouders willen de administratieve zorgen van het runnen van een praktijk niet meer, ze willen meer tijd voor hun familie of ze willen op pensioen… Maar wat nu met de praktijk? Wat met de cliënten? Wat met hun mensen? Allemaal naar grote instellingen dan maar? Dat is een evolutie die we liever niet zien.

Als jongste van het team is de langetermijnvisie voor mij de hoogste prioriteit. Of het nu gaat over nieuwe overnames, de eigen groei van een praktijk of de samenwerking met de behandelaars, alles staat of valt met een goede en gezonde fundering. En dat zal de kracht van Opos zijn naar de toekomst toe.

Renco Huijs
CFO

Wat ik fijn vind aan de werking binnen Opos is dat de focus ligt op kwaliteit en niet op kwantiteit. Er wordt ingezet op reputatie, goede mensen en hoe we aan die punten verder kunnen bouwen.

Krijgen we een aanvraag voor een nieuwe overname maar zijn er vraagtekens, dan doen we het niet. Wanneer we het dan echter wel doen, dan weten wij ook dat we niet moeten binnenvallen en allerlei zaken in de praktijk moeten aanpassen. We gaan voor sterke praktijken. Kwaliteit, geen kwantiteit.

Arnaud Verheyden
CEO
Berend Wauters
Functietitel
Vincent Mazairac
Functietitel
Arnaud Verheyden
Functietitel
Opos is er voor jou

Een klik hebben is belangrijk. Wij staan voor je klaar. Al op gesprek geweest bij je huisarts en heb je een verwijzingsbrief? Maak een afspraak en we helpen je graag.